De kunst van edge finishing

De kunst van edge finishing

Edge finishing is het proces waarbij de randen van het leer worden afgewerkt om ze duurzaam en mooi te maken. Er zijn verschillende technieken die hiervoor gebruikt kunnen worden zoals burnishing of verfen. Het doel van de edge finish is om het leer een strakke en professionele uitstraling te geven.

Burnishing
Bij het burnishen van het leer maken we gebruik van een gladde wrijfstok die snel over het leer kan bewegen. Door de frictie en de hitte die de stok in combinatie met het leer maakt komen de natuurlijke oliën van het leer naar boven. Hierdoor krijg je een mooie gladde uitstraling met een natuurlijke look.

Het burnishen van leer is een langdurig en vermoeiend proces, afhankelijk van hoe glanzend je de zijkanten van het leer eruit wilt laten zien kan dit uren duren. Voor het perfecte eindresultaat moet je soms maar liefst 3 tot 4 keer de zijkant burnishen.

Verfen
Ton Liontarion maakt vaak gebruik van het verfen van de zijkanten van hun producten. Dit doen wij vooral omdat wij gebruik maken van een speciaal soort acrylverf dat extra beschermend is. Naast het feit dat het afwerken van de zijkanten van het leer al een beschermende functie heeft, heeft de acrylverf van ons dat dus nog meer. Ook verfen wij ons leer omdat het een mooie luxe uitstraling kan geven aan de producten.

Ook het verfen is een langdurig proces, niet alleen omdat de verf moet opdrogen maar ook omdat er veel precisie bij komt kijken. Je kunt namelijk niet zomaar even langs de rand van het leer gaan met een kwast en hopen dat het goed komt. Er moet volledige focus zijn zodat je niet per ongelijk het leer beschadigd met de zwarte verf.

Leuk dat je ons wekelijkse blog hebt gelezen. Misschien zien we jou bij ons volgende blog. Groetjes, Jason

Terug naar blog

Reactie plaatsen