De oorsprong en geboorteplaats van Shell Cordovan

De oorsprong en geboorteplaats van Shell Cordovan

De oorsprong van Shell Cordovan paardenleer gaat terug tot de middeleeuwen, toen het leer werd gebruikt voor het maken van harnassen en ander militair uitrusting. (toen werd het leer nog niet bekroond als Shell Cordovan). 

Cordoba - Spanje
De officiële geboorteplaats van Shell Cordovan paardenleer is in de stad Cordoba in Spanje. Hier werd het leer voor het eerst geproduceerd en het leer werd vernoemd naar de stad. Het woord "Shell" in de naam verwijst naar de manier waarop het leer wordt gelooid, waardoor het een unieke, glanzende uitstraling krijgt die lijkt op de schelp van een schildpad.

De moderne productie
De moderne productie van Shell Cordovan paardenleer begon in de Verenigde Staten in de jaren 1900. Het leer werd gemaakt van paarden die werden gefokt voor hun vlees, en het leer was een bijproduct van de slacht. Het leer werd vervolgens naar een looierij gestuurd waar het werd behandeld met een speciale looiingstechniek die het leer zijn kenmerkende eigenschappen gaf.

Tegenwoordig wordt Shell Cordovan paardenleer geproduceerd in verschillende landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Italië en Japan.

Leuk dat je ons wekelijkse blog hebt gelezen. Misschien zien we jou bij ons volgende blog. Groetjes, Jason

Terug naar blog

Reactie plaatsen