Hoe is Shell Cordovan populair geworden?

Hoe is Shell Cordovan populair geworden?

Shell Cordovan is een van de meest populaire leersoorten voor schoenen en laarzen. Maar Shell Cordovan word tegenwoordig ook gebruikt voor vele andere producten. In deze blog gaan wij er verder op in waarom Shell Cordovan zo populair geworden is.

Shell Cordovan een unieke uitstraling die niet kan worden geëvenaard door andere soorten leer. Het heeft een rijke, diepe kleur en een subtiele glans die alleen maar mooier wordt naarmate het leer ouder wordt. Dit maakt het leer perfect voor het maken van tijdloze en klassieke accessoires die jarenlang meegaan.

Shell Cordovan in de vorige eeuw
In de vorige eeuw rond 1930 tot 1940 was het dragen van een paar Shell Cordovan schoenen een erg populaire keuze voor de meeste heren. Dit komt vooral doordat het een zeer dichte leersoort is met een hoge kwaliteit, sterkte en duurzaamheid. Maar ook de mooie glans van het Shell Cordovan leer speelt een grote rol in de reden waarom de heren hebben gekozen voor deze schoen.

Opnieuw populair geworden
De afgelopen jaren is Shell Cordovan weer "opnieuw" populair geworden vanwege de groeiende belangstelling voor hoogwaardige, duurzame producten. Het wordt steeds meer gewaardeerd door mensen die op zoek zijn naar kwaliteit en vakmanschap.

Daarnaast worden er tegenwoordig ook meerdere verschillende soorten producten gemaakt van Shell Cordovan, zoals: pashouders, portemonnees, riemen, tassen, kleine accessoires etc...

Fabrikanten
Ook de vele nieuwe fabrikanten van het speciale leer spelen een grootte rol in de nieuw opkomende markt. Omdat er dus meer fabrikanten zijn is er meer competitie en zullen de prijzen van de huiden lager zijn. Dit is dus voordelig voor de inkopers van het leer, waardoor het dus aantrekkelijker word om dit leer te gebruiken voor de producten.

Leuk dat je ons wekelijkse blog hebt gelezen. Misschien zien we jou bij ons volgende blog. Groetjes, Jason

Terug naar blog

Reactie plaatsen