Een nieuw product ontwikellen is extreem lastig!

Een nieuw product ontwikellen is extreem lastig!

Ton Liontarion is de laatste tijd extreem veel bezig met het ontwikellen van nieuwe producten en accessoires. Denk hierbij dan vooral aan accessoires of producten die daadwerkelijk een functie hebben en niet alleen voor de luxe gebruikt kunnen worden. Wij spreken hier dan over producten zoals de nieuwe AirTagHoesjes die binnenkort uitkomen, of onze nieuwe Moneyband. Maar waarom zijn dit soort producten zo lastig te ontwikellen?

Je begint met een goed idee, en uit eindelijk blijft er niks meer van over.
Laat je vooral niet schrikken door deze titel, het gebeurd ons vaak genoeg. Als lederontwerper ben je vooral veel bezig met het verzinnen en creëren van nieuwe interessante producten die mogelijk een leuke of handige toevoeging hebben. Het probleem zijn de ideeën niet, maar het uitwerken van deze ideeën. 

Uitwerken van de ideeën
Wanneer je een nieuw idee gaat uitwerken kunnen er veel onverwachtse dingen op je pad komen. Als je namelijk druk bezig bent met jouw goede idee vergeet je soms even de negatieve minder leuke kwaaltjes. Deze kom je dan pas later tegen tijdens de proefproductie van het nieuwe product. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom een nieuw product ontwikellen heel erg moeilijk is. Hier zijn onze meest voorkomende redenen waarom wij een nieuw idee voor een product niet kunnen uitwerken: het product komt er niet mooi uit te zien, het product is te moeilijk te gebruiken, het product is te moeilijk te maken en zo zijn er nog veel meer redenen.

Omgaan met mislukkingen
Persoonlijk vind ik het niet erg als er iets mislukt met het product, zolang ik het maar kan oplossen zonder het verliezen van de kwaliteit van het product. Het is daarbij heel erg belangrijk om veel verschillende variaties van éen product te testen, en vanuit daar te kijken welke versie het beste is. Dit is een erg tijdrovend proces omdat je soms maar liefst 5 verschillende versies moet maken.

Leuk dat je dit blog hebt gelezen. Tot bij ons volgende wekelijkse blog! Groetjes, Jason

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar