Onze top 5 gereedschappen/tools voor leerbewerking

Onze top 5 gereedschappen/tools voor leerbewerking

Efficiënt en veilig werken is extreem belangrijk in de lederwereld. Efficiëntie is nodig om de winstmarge te verhogen (of de arbeidsuren te verlagen) en zonder een goede winstmarge, doe je heel veel voor heel weinig.

Een metalen liniaal met een antislip backing
Het spreekt wel voor zich, maar een liniaal met een antislip backing zorgt ervoor dat jouw liniaal niet zomaar wegglipt wanneer je langs de rand van de liniaal snijd. Dit is niet alleen heel belangrijk voor jouw veiligheid, maar het zorgt er ook voor dat je nauwkeuriger en sneller ter werk kunt gaan. Wij raden aan om alleen linialen te gebruiken van een sterk metaal (dus geen aluminium).

Een grote snij mat
Wij gebruiken een snij mat van ongeveer 60cm x 90cm (deze past precies op onze werkbank). Toen wij net begonnen met het produceren van onze eerste producten hadden wij nog maar een kleine snij mat (A3) formaat, ik dacht dat het niet zoveel uit zou maken om een grote of kleine snij mat te bestellen. Achteraf hebben wij daar dus spijt van gehad aangezien een kleine snij mat totaal nutteloos is.

Schuurpapier
Ook het schuurpapier is van groot belang, dit gebruiken wij natuurlijk om de randen van het werkstuk mee op te schonen. Maar welk schuurpapier je moet gebruiken is van groot belang. Als je niet helemaal zeker weet is het verstand om een paar verschillende schuurpapiersoorten uit te kiezen, en allemaal te proberen om te kijken welk schuurpapier het beste resultaat biedt.

Arbor Press
Dit middelmatig grote machine kan goed gebruikt worden om logo's in het leer te pregen. De arbor press is een goede aankoop voor nieuwe leerbewerkers met een klein budget. Zo'n arbor press kun je al bestellen voor ongeveer € 100. De arbor press is daarnaast erg makkelijk te gebruiken en is ook makkelijk te installeren op jouw werkbank.

Een goed mes
Het klinkt logisch, dat je een goed mes nodig hebt om leer mee te snijden. Maar welk mes je precies nodig hebt is een lastig onderwerp. Er zijn namelijk talloze verschillende messen die je kunt gebruiken. Hier een paar voorbeelden: rotary knife, skiving knife, halfmoon knife. Maar je hebt ook simpelere messen, zoals kleine messen, dikke messen en zo zijn er nog veel meer. Doe daarom goed jouw onderzoek en bekijk een paar YouTube filmpjes om precies te zien welk mes bij jou past.

Leuk dat je dit blog hebt gelezen. Tot bij ons volgende wekelijkse blog! Groetjes, Jason

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar